О ГРАДУ

КО СУ ГРИТЕРИ/KE?

 

Гритери/ке су волонтери/ке домаћини који/е на специфичан начин указују добродошлицу посетиоцима/тељкама града. Они то раде на мање формалан начин – пружају могућност откривања скривених лепота и блага града, сазнања о становницима/цама и свакодневници града и стицања нових пријатељстава.

Домаћини госте неретко воде до места која су за њих из неког разлога значајна или им представљају нешто посебно у животу.

 

Гритери/ке НИСУ туристички водичи. Они/е не обављају посао професионалаца и госте не воде у музеје и локалитете, већ ће то остављају професионалним водичима, а на себе преузимају одговорност да, уз помоћ Туристичке организације Ниша, госте повежу са онима који се тим послом баве.

 

NIŠ GREETERS

 

"Nis Greeters" је локални волонтерски сервис настао 2012. године у оквиру пројекта „Добродошли у Ниш“, који је подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије, а по узору на рад светске мреже волонтера/ки (www.globalgreeternetwork.info).

Свe услуге у оквиру овог сервиса су бесплатне и отворене су за појединце и мале групе посетилаца града о којима бригу преузимају домаћини волонтери/ке, становници/е Ниша који/е воле град у коме живе, пуни/е су ентузијазма, ослобођени/е предрасуда и отворени/е ка новим познанствима према било којим посетиоцима/тељкама Ниша.

Програм волонтера/ки домаћина подржава одрживи туризам, поштује локално окружење, доноси локалној заједници могућност економског просперитета.

За циљ има да успостави трајни позитивни имиџ града и створи могућност за узајамну културну размену и повезивање обичних људи ради успостављања и неговања добрих међуљудских односа широм света.


Copyright ©  2019  Greeters Nis  |  TON  |  Design